Insight

IQ-EQ neemt participantenadministratie van Robein over

Den Haag Mauritshuis and Skyline

De leading investors services group IQ-EQ heeft de participantenadministratie van Robein Vermogensopbouw succesvol overgenomen van Ohpen.

Per 3 mei 2019 werd de administratie formeel overgezet naar het online klantenportaal van IQ-EQ. IQ-EQ biedt Robein daarmee een volledig geautomatiseerde online klantregistratie-, klantidentificatie- en klantadministratie oplossing voor alle Robein Vermogensopbouw activiteiten.

De migratie werd gerealiseerd in slechts 3 maanden, inclusief migratie van alle historische data sinds 2010 en de inrichting van de IQ-EQ ‘white label’ web portalen.

Onderdeel van de dienstverlening is tevens de wettelijke klantidentificatie en compliance screening die IQ-EQ volledig geautomatiseerd online aanbiedt via haar webportalen.

Frans de Hoog - Client and  Product  Development  Director  IQ-EQ: Robein is een mooie aanvulling op onze groeiende klantenportefeuille met ondertussen meer dan 40 administraties. Dit resultaat bevestigt nogmaals de jarenlange ervaring, kwaliteit en expertise van IQ-EQ in dit soort trajecten.

IQ-EQ – frans.dehoog@iqeq.com

Matthijs Vernooij - Directeur Robein Vermogensopbouw: IQ-EQ is in staat geweest om het onderscheidende karakter van de Robein propositie in stand te houden en waar mogelijk direct te versterken. De migratie naar het ervaren IQ-EQ biedt Robein bovendien kansen voor verdere groei en innovatie in de toekomst.

Robein Vermogensopbouw - matthijs.vernooij@robein.nl

IQ-EQ - Amsterdam is onderdeel van de IQ-EQ Group. Met 2.500 medewerkers in 23 landen is IQ-EQ de nummer 4 in de wereld inzake ‘investor services’ dienstverlening. In Nederland biedt IQ-EQ een ‘one-stop-shop’ oplossing voor beleggings- en beleggers-administraties. IQEQgiro.com

Robein Vermogensopbouw B.V. – Den Haag is onderdeel van Robein Leven N.V.  Robein Vermogensopbouw is beheerder van een negental unieke gelijk-gewogen indexfondsen die tezamen het leeuwendeel van het beleggingsuniversum vertegenwoordigen. Dagelijks ervaren duizenden beleggers bij Robein hoe op eenvoudige wijze vermogen kan worden opgebouwd met een begrijpelijk en verantwoord beleggingsproduct. Robein.nl