Search

Filters

Close

Insight

IQ-EQ Giro heeft ISAE 3402-certificering

Op donderdag 5 april 2018 mocht IQ-EQ Financial Services uit handen van de onafhankelijke ISAE accountant (Solutional) het definitieve ISAE 3402 type I rapport ontvangen. Dit rapport heeft betrekking op de werkzaamheden die via IQ-EQ Investment Giro en de IQ-EQ fondsadministratiediensten worden uitgevoerd.

ISAE 3402 Certified

ISAE 3402 is de internationale Standaard voor het beheersen van uitbestede processen. De verkrijging van dit ISAE rapport geeft aan dat IQ-EQ haar cliƫnten conform de ISAE 3402 Standaard ondersteuning biedt bij de administratieve organisatie en de interne beheersing van de aan IQ-EQ uitbestede dienstverlening.

Het rapport ziet toe op het controleren op juistheid, volledigheid en tijdigheid van de naleving van beschreven processen, waaronder bijvoorbeeld gegevensverwerking op basis van het 4-ogen principe en een strikte scheiding tussen vastlegging en controle. Dit proces vormt de basis voor de kwalitatief hoogwaardige dienstverlening zoals u van ons gewend bent.

Op basis van deze hoogwaardige dienstverlening van IQ-EQ Giro zijn onze opdrachtgevers of hun investeerders ervan verzekerd dat hun persoonlijke en vertrouwelijke financiƫle gegevens in goede (en veilige) handen zijn.

Het rapport is ook een bevestiging dat de kwaliteit van onze diensten het gevolg is van de diepgaande kennis en ervaring bij onze medewerkers.

Aanvullend voordeel voor u als opdrachtgever is dat steeds meer accountants steunen op een ISAE 3402 rapport. Hiermee kan uw accountant tijd en daarmee kosten besparen tijdens het audit proces. Uw accountant hoeft namelijk niet zelf onderzoek te doen naar onze beheersmaatregelen. Praat er eens over met uw accountant.

Als vervolg op het ISAE 3402 type I rapport streeft IQ-EQ Giro ernaar om voor het jaar 2018 een ISAE 3402 type II rapport te behalen. Een type II rapport gaat een stap verder dan het type I rapport.
Wij streven ernaar om dit type II rapport in het eerste kwartaal 2019 te verkrijgen.

Wij houden u via deze website graag op de hoogte van de ontwikkelingen.